Loek Penninx (21 jaar) kwam vorig jaar tijdens zijn vakantie in Londen de Oranjes tegen op straat. Hij stond er naast toen een straatartiest Máxima en Mabel in de maling nam. 

"17 mei 2012. Om een uurtje of half vier lopen mijn vriendin en ik het pleintje voor Covent Garden Market in hartje Londen op. Moe van de hele dag door de stad gelopen te hebben, besluiten we even ergens te gaan zitten. Hoewel het erg druk is op het pleintje Covent Garden valt het oog van mijn vriendin al snel op een groepje mensen op het terras.

‘Huh, is dat Willem-Alexander?’ hoor ik achter mij.

Ik loop terug om te kijken. Verrek ja, mijn vriendin heeft nog gelijk ook: naast Willem-Alexander blijken ook Máxima, Mabel en de kids van de partij te zijn. We blijven even op een afstandje staan om te kijken; je ziet niet elke dag een royal en al helemaal geen acht tegelijk.

Op het moment dat we besluiten een foto te nemen om thuis ons verhaal te kunnen ondersteunen met wat beeldmateriaal, beëindigt aan de andere kant van het pleintje een straatartiest met veel bombarie zijn (niet zo’n goede) show op een eenwieler. Veel mensen verlaten het pleintje op dat moment. De volgende straatartiest kondigt zich echter alweer aan.

Nieuwsgierig komen de prinsesjes Amalia, Alexia en Ariane en hun nichtjes Luana en Zaria Van Oranje-Nassau van hun stoelen af en huppelen naar hem toe. Een paar minuten lang haalt de straatartiest van alles uit zijn koffer en laat het aan de kinderen zien. Die hebben het naar hun zin en dansen vrolijk om hem heen. Even later gaat zijn show beginnen. Nieuwsgierig komen Willem-Alexander, Máxima en Mabel naast ons staan om ook even te kijken. 

Van een afstand wijzend op Máxima en Mabel roept de straatartiest naar het publiek: ‘Ah, the strippers arrived!!’

Zou hij dat ook geroepen hebben als hij van het blauwe bloed van de Nederlanders had geweten, vragen we ons hardop af. Máxima en Mabel kunnen er echter de lol wel van inzien en liggen dubbel.

Wanneer er na een paar minuten een Nederlandse schoolklas het plein opkomt en zij al snel ons Koninklijk Huis in het vizier krijgt, besluiten de royals hun biezen te pakken. Ook mijn vriendin en ik besluiten kort daarna weer onze vakantie voort te zetten en lopen weg. ’s Avonds in het hotel lezen we nog even het nieuws door. We bleken op het verjaardagsfeestje van Máxima te zijn geweest; ze was deze dag eenenveertig geworden. Dat wisten we niet. Nu.nl meldt ons: ‘Waar Máxima haar geboortedag viert, is niet bekend’. Dat wisten wij dan weer wél.

Máxima, nog van harte gefeliciteerd!"

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.