Zeven op de tien jongeren (71%) vinden de vleestaks een slecht plan. De meerderheid (52%) denkt wel dat mensen er minder vlees door gaan eten. Vooral mensen met een lager inkomen zijn de dupe van het plan, zo stellen de jongeren.

Van de uitwonende jongeren zegt 45 procent minder vlees te gaan eten als het per kilo 2 euro duurder wordt, zoals de Partij voor de Dieren wil. Van deze groep eet op dit moment slechts één op de vijf iedere dag vlees.

Biologisch vlees goedkoper maken

Jongeren zouden het een beter idee vinden om biologisch vlees te subsidiëren. Zij vrezen dat mensen ongezonder gaan eten als vlees duurder wordt. Een respondent zegt: “Vlees hebben we nodig voor een gezond lijf. En daarbij komt dat we al genoeg overal voor moeten betalen. Maak het biologisch vlees maar goedkoper.”

Onderzoeksverantwoording:

Aan dit online onderzoek, gehouden tussen 26 en 28 juni 2012, deden 2.000 jongeren van 12 t/m 24 jaar mee. De uitslag is gecorrigeerd op leeftijd, geslacht en spreiding over het land.

Download

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.