Nieuwe omroepen in het publieke bestel? Bijna de helft van jullie zit daar helemaal niet op te wachten. Eenderde wil wel programma’s zien van PowNED. Zo’n 1900 jongeren deden mee aan de enquête ‘Goede tv, slechte tv’. Zie hier de gehele uitslag!

PowNED

Vanaf 1 april proberen verschillende omroepen een voet te wurmen tussen de deur van het publieke bestel. De meeste omroepen laten jullie koud, maar eenderde is wel geïnteresseerd in het tv-aanbod van PowNED. Vooral de mannelijke deelnemers binnen het TopX panel zien PowNED wel zitten (37 procent); een deel is ook gelijk lid geworden van deze ‘stijlloze’ webloggers.

'Word lid!'

Hoe meer leden, hoe meer zendtijd. Zou jij zelf lid worden van een omroep? De meesten van jullie beginnen daar (nog?) niet aan. Een kwart van jullie is wél lid. BNN en Powned genieten duidelijk de voorkeur. Hou ouder, hoe vaker betrokkenheid bij een omroep.

Winnaars

* Winnaar favoriete presentator volgens de TopX deelnemers:

De jongens kiezen voor:

1. Paul de Leeuw

2. Jeroen van Koningsbrugge

3. Matthijs van Nieuwkerk

De meisjes hebben een iets andere keuze:

1. Ruben Nicolai

2. Paul de Leeuw

3. Jeroen van Koningsbrugge

Populaire tv-programma’s zijn ‘De Wereld Draait Door’, GTST en Grey’s Anatomy.

Weg ermee!

Welke bestaande omroep mag helemaal van de buis? De IKON, gevolgd door de christelijke EO en... – hoe verassend - ouderenomroep MAX. Doen jullie dan nooit mee aan ‘Nederland in beweging’?

Publiek of commercieel

Jullie blijken redelijk goed op de hoogte of een programma bij de publieke of commerciële omroep wordt vertoond. Twijfel ontstaat bij Paul de Leeuw z’n sterrenshow: ‘Ranking the stars’. Eenderde denkt dat dit programma bij de commerciële omroep wordt vertoond. Ook ‘Onderweg naar Morgen’ blijkt een twijfelpuntje (is van BNN).

Radio

Jullie luisteren meer naar de commerciële omroep dan naar de publieke zenders. Een vijfde geeft aan geen idee te hebben of zijn/ haar favoriete omroep commercieel danwel publiek is. En 3FM is publieke omroep! Een kwart schaalt Giel Beelen onder bij de concurrent.