Het blijkt kinderlijk eenvoudig om mensen te beroven met behulp van contactloos pinnen. Dat toont de Consumentenbond aan in een video, die veel gedeeld wordt. Met contactloos betalen blijken veel grotere bedragen ongemerkt te kunnen worden afgeschreven dan banken en consumenten denken, soms zelfs tot duizenden euro’s.

Banken houden tot nu toe vol dat consumenten boven de 50 euro niet meer contactloos kunnen betalen. Dat zou alleen maar kunnen door de pas in de betaalautomaat te steken en de pincode te gebruiken. Maar dat blijkt niet zo te zijn: in principe kunnen consumenten ieder bedrag contactloos betalen en dus ook voor elk bedrag contactloos gerold worden als criminelen naast de pas ook de pincode in handen hebben.

De video van de consumentenbond is echter wel heel gedetailleerd… Als je nog niet wist hoe je mensen kunt beroven met behulp van contactloos pinnen, dan weet je dat na het zien van de video wel.

‘Bush: please clap’

Een beetje een gênant moment voor de Amerikaanse presidentskandidaat Jeb Bush. Tijdens een speech die hij hield in New Hampshire bleef het na een aantal forse uitspraken van zijn kant opvallend stil in de zaal. Een beetje pijnlijk stil zelfs, als je bedenkt dat de zaal vol zat met zijn fans. Maar Bush maakte de situatie nóg pijnlijker door die stilte te doorbreken met een oproep…. Een filmpje daarvan gaat nu viral.

Pussy Riot

De dames van Pussy Riot hebben weer van zich laten horen. In hun nieuwste muziekvideo vallen ze de Russische procureur-generaal Joeri Tsjaika aan. Die ligt onder vuur, onder meer nadat hij en zijn zoons door een oppositieleider van maffiapraktijken en grootschalige corruptie zijn beschuldigd. Tsjaika spreekt al die beschuldigingen tegen. Maar Pussy Riot lijkt daar weinig van te geloven. In de videoclip spelen ze de machtige aanklager na en laten ze hem gevangenen martelen en doden.

De vorige keer dat Pussy Riot de machthebbers van het Kremlin in een video op de hak namen werden ze gearresteerd. Twee leden zaten ruim anderhalf jaar in de cel.

Slapend afvallen

Slapend rijk worden hebben we weleens van gehoord, maar slapend afvallen klinkt écht te mooi om waar te zijn. Maar toch kan het, stelt celebrity-trainer Harley Pasternak. Hij trainde onder meer de sterren Halle Berry, Lady Gaga, Robert Pattinson en Robert Downey Jr. en schreef een aantal boeken. Zijn nieuwste boek is nu uit en daarin schrijft hij hoe je van die hardnekkige laatste paar kilo’s af kunt komen tijdens het afvallen. ‘De oplossing zou weleens in je slaapkamer kunnen liggen’, schrijft hij. En dan doelt hij niet op bepaalde activiteiten tussen de lakens, maar gewoon op slapen.

Als je namelijk niet genoeg slaap krijgt (voor de meeste mensen geldt minimaal 7 uur) dan val je minder makkelijk af, blijkt uit studies. Je verbrandt weliswaar meer calorieën als je wakker bent, maar je lichaam maakt ook twee hormonen aan waardoor je meer stress krijgt en meer honger, zodat je gaat eten. Dus vanavond op tijd naar bed, dan vliegen die kilo’s er vanzelf vanaf. Bijna vanzelf dan.