Vandaag  was de regiezitting in de rechtszaak tegen Frank R., verdachte in een omvangrijke groomingzaak in het Brabantse Cujik. Onlangs kwam ook een tweede internetzedenzaak aan het licht, die van Amsterdamse bankmedewerker Michel S. Lijkt die zijn slachtoffers strikt online te maken, de Brabander Frank R. ‘groomde’ ook. Een proces dat ertoe leidt dat hij uiteindelijk ontucht kon plegen met zijn slachtoffers.

Grooming, online kinderlokken, staat sinds het bekend worden van de zaak volop in de belangstelling. Er wordt op internet contact gelegd met een minderjarige met als doel uiteindelijk seks te hebben. Frank R. wordt hiervan verdacht. Van de 17 aangiften die er nu tegen hem zijn, is in acht gevallen sprake van een ‘hands-on’ delict.

Frank R. zou volgens het Dagblad van het Noorden een bekentenis hebben afgelegd. Het Openbaar Ministerie en de advocaat van Frank R. willen dit bericht beiden niet bevestigen. 

R. zit sinds afgelopen mei vast, nadat hij een jong meisje aan het ouderlijk gezag onttrok.

Hoe gaan mensen als Frank R. en Michel S. te werk? En hoe verloopt een proces rond grooming? Vanavond in EenVandaag onder andere criminoloog Anton van Wijk van onderzoeksbureau Beke en een live-verslag vanuit Assen. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.