Slachtoffers in de geruchtmakende groomingzaak tegen Frank R. uit Cuijk moeten anoniem kunnen blijven tijdens de zitting. Dat vindt advocaat Richard Korver.  

Advocaat Richard Korver heeft grote kritiek op het Openbaar Ministerie

Frank R. zou bijna driehonderd minderjarige meisjes via het internet hebben verleid tot seksuele handelingen. Korver vreest dat er nauwelijks meer aangiften bijkomen in de zaak. Slachtoffers zouden niet naar de politie willen stappen, omdat ze niet willen dat hun naam openbaar wordt tijdens de zitting. Ze schamen zich vaak voor wat er gebeurd is.

Korver vindt het onbegrijpelijk dat er niet is geleerd van de zaak Robert M.. In deze zaak konden slachtoffers op nummer worden behandeld in plaats van op naam. De advocaat vindt dat dit in de groomingzaak tegen Frank R. ook zou moeten kunnen. Zo kunnen de slachtoffers anoniem blijven tijdens de zitting.  ‘ Het OM kan ook zeggen, wij gaan die zaak net als de Amsterdamse zedenzaak behandelen op nummer. Dan voelen slachtoffers zich veiliger.’

Persofficier Pieter van Rest van het Openbaar Ministerie laat weten dat ‘ het misschien handiger zou zijn geweest, als het al geregeld was. Het OM zegt dat men nog bekijkt of het ‘een haalbare kaart’ is.  Contact met de advocaat van Frank R. is hierover nog niet geweest, stelt van Rest.

Vanavond in EenVandaag advocaat Richard Korver, Maaike Pekelharing van het Meldpunt Kinderporno Internet en Ashley en Lydia Wentink. Ashley raakte in de ban van Richard B. die vele slachtoffers maakte onder andere via internet. 

update
clock 24-10-2013 17:55

OM: SLACHTOFFERS GROOMINGZAAK OP ZAAKNUMMER BEHANDELEN

Persofficier Pieter van Rest van het Openbaar Ministerie laat EenVandaag weten dat het wil dat slachtoffers van de omvangrijke groomingzaak tegen Frank R. uit Cuijk op zaaknummer behandeld worden.

Het OM Noord Nederland volgt hierin dezelfde methode als in de Amsterdamse Zedenzaak rond Robert M. Een regeling die slechts in zeer uitzonderlijke gevallen wordt toegepast. Zo wordt de naam van de slachtoffers niet genoemd tijdens de zitting. De drempel om naar de politie te stappen zou zo wellicht lager worden.  

Frank R. uit Cuijk zou bijna driehonderd minderjarige meisjes via het internet hebben verleid tot seksuele handelingen. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.