Hou je van chocola? Dan loont het misschien de moeite om een carrièreswitch te overwegen. Steenland Chocolate in Gouda zoekt een 'kwaliteitsmanager'. En wat doet een kwaliteitsmanager? Proeven! Je mag de hele dag naar hartelust chocola eten, maar wel met één voorwaarde: "Je moet het wel helemaal opeten", zegt een woordvoerder tegen het AD. Een stukje afbijten en de rest weer terugleggen, dat mag natuurlijk niet.

Bij Steenland Chocolate worden onder meer chocolademunten gemaakt.  'Helaas' komen er ook wel wat andere verplichtingen bij, zoals het geven van trainingen en het maken van trainingsmateriaal voor de productiemedewerkers. Ook onderhoud je contacten met klanten over de hele wereld en is er veel aandacht voor voedselveiligheid, schrijft LINDA Nieuws. 

Natuurlijk is van chocola houden de belangrijkste voorwaarde, maar dat is niet de enige. Zo moet je ook een afgeronde HBO-opleiding levensmiddelentechnologie of iets vergelijkbaars hebben en goed zijn in je talen om het contact met de internationale klanten te kunnen onderhouden. Daarnaast is het prettig dat je op de hoogte bent van de internationale kwaliteitseisen óf dat je weet hoe je dat kunt vinden.