Opnieuw blijft het luchtruim langer dicht vanwege de as uit IJsland, vooralsnog tot nader bericht. Niet alleen de reizigers maar ook minister Eurlings van Verkeer is het zat. Volgens hem moet het vliegverbod worden versoepeld omdat “de luchtvaartsector een algehele sluiting niet langer aankan”. Vanavond in EenVandaag: is deze druk wel verantwoord op een sector waar vooral geldt: Safety First?

De EU-ministers van Verkeer voeren maandag overleg over het vliegverbod als gevolg van de uitbarsting van de Eyjafjallajökull-vulkaan op IJsland. Demissionair minister van Verkeer en Waterstaat Camiel Eurlings vindt dat het verbod moet worden versoepeld. Waar het kan moet het luchtruim weer open, zei de bewindsman zondag. Hij vindt dat de luchtvaartsector een algehele sluiting niet langer aan kan.

Wie is de baas over het luchtruim?

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.