Hoe kun je een moord bekennen die je niet hebt gepleegd? Ina Post reageert op de herziening van de zaak van 'De Zes van Breda', die waarschijnlijk ten onrechte jarenlang vastzaten voor de moord op een Chinese restauranthoudster. Bekijk hier het uitgebreide interview met Post.

Justitie moet de zaak van de Zes van Breda helemaal overdoen. De kans is groot dat ze de komende maanden alsnog worden vrijgesproken van de moord waarvoor ze tot tien jaar cel werden veroordeeld. Die veroordeling was uitsluitend gebaseerd op bekentenissen - die naar nu blijkt mogelijk vals waren. Dat overkwam ook Ina Post. Ze spreekt voor het eerst uitgebreid over haar onterechte veroordeling. De bejaardenverzorgster werd in 1987 veroordeeld voor doodslag op een van haar clienten. Post bekende tegenover de politie, maar heeft daarna altijd volgehouden onschuldig te zijn. Naar eigen zeggen bekende ze onder zware druk. Ze zat een celstraf uit van drie jaar. Haar zaak werd na lang aandringen door Post en haar advocaat Geert-Jan Knoops heropend. Op 6 oktober 2010, 24 jaar later, werd ze door het Hof alsnog vrijgesproken.

Bekijk hier het hele interview met Ina Post:

Lange versie interview Ina Post

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.