Hoewel Nederland bekend staat als een nat land met veel water, kampen we ook af en toe met neerslagtekort en droogte. Dit jaar is het zelfs extreem: de lente van 2011 is de droogste sinds in 1906 landelijk neerslag wordt bijhouden. De gevolgen voor de economie zijn groot, want naar schatting loopt Nederland een half miljard euro schade op. Maken we de verkeerde keuzes om de droogte tegen te gaan?

Joop de Koeijer heeft een landbouwbedrijf op Schouwen-Duiveland en ondervindt veel last van de droogte omdat hij zijn gewassen niet mag en kan besproeien. Patrick Huntjens (deskundige watermanagement) en Henk Veldhuizen (LTO-portefeuillehouder Water) trekken aan de bel. Zij vinden dat Nederland het hele jaar door zuiniger met zoet water om moet gaan. De maatregelen die Staatssecretaris Joop Atsma (Infrastructuur en Milieu) nu neemt lijken volgens Huntjens veel op paniekvoetbal en Veldhuizen zou graag 'het grote lek' willen dichten.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.