Een vrouw die ten onrechte meer dan drie maanden heeft vastgezeten vanwege een suikerspin, klaagt de Amerikaanse autoriteiten aan. Een drugstest had uitgewezen dat er methamfetamine in de suikerspin zat. Dat was niet zo.

De vrouw werd op oudjaarsdag 2016 aangehouden door de politie omdat de ramen van haar auto een tint te donker zouden zijn geblindeerd, schrijft The Huffington Post. Daarop inspecteerde de politie de inhoud van haar auto en vond een zak met daarin 'cotton candy', oftewel een suikerspin. De politie onderzocht de inhoud van de zak met een mobiele drugskit en die gaf dus aan dat het niet om een suikerspin ging, maar om methamfetamine.

Na drie maanden een andere uitslag

De vrouw werd daarop direct gearresteerd wegens bezit en vervoer van harddrugs met het doel om die te verkopen. Ze werd pas na ruim drie maanden weer vrijgelaten toen uit aanvullend laboratorium onderzoek bleek dat het toch niet om methamfetamine ging, maar om suiker. 

De vrouw klaagt nu de autoriteiten aan. Uit de onderbouwing van haar advocaat blijkt dat de door de politie gebruikte drugstestkit wel vaker fouten maakt. De vrouw wil een schadevergoeding, omdat ze een aantal belangrijke dingen heeft gemist terwijl ze achter de tralies zat. Haar dochter kreeg een miskraam en ook werd ze oma van een tweeling. Er is door de autoriteiten nog niet gereageerd op de aanklacht.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.