Een Nederlandse vlag achter je gebruikersnaam: het houdt de gemoederen bezig op Twitter. Er is een heus 'vlagveroverspel' gaande omdat veel rechts-extremisten deze digitale vlag nogal eens toe-eigenen in hun Twitterbiografie. Althans, dat vindt Wouter Louwerens. Hij is een actie gestart die ontregeling en verwarring moet veroorzaken, met als doel: de Nederlandse vlag terug te veroveren van rechts-extremistische Twitteraars. 

'Hijs een vlag in uw profiel'

Wouter Louwerens roept mensen op om de Nederlandse vlag in hun Twitterbiografie te plaatsen. 

In een blog legt hij uit: “De laatste tijd roept de Nederlandse vlag steeds vaker weerstand bij me op. Dat komt doordat populisten zich de Nederlandse vlag toe-eigenen op een ouderwets nationalistische wijze. Het trollenleger van Wilders en Baudet voert graag een Nederlands vlaggetje in hun profiel. (...) Ze willen zelfs sterven voor die vlag. Volgens mij vertegenwoordigt die Nederlandse vlag iets heel anders dan wat ik zo aangenaam vind aan dit landje”.

Verschillende mensen hebben inmiddels aan zijn oproep gehoor gegeven:

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.