TweeVandaag staat vandaag geheel in het teken van de verkiezingen in Irak.Correspondent Minca Nijhuis doet vanuit de Irakese hoofdstad Bagdad verslag en volgt de verkiezingen op de voet. In de studio een gesprek met PvdA Tweede Kamerlid Bert Koenders over de veiligheidssituatie in Irak.

Meer informatie is te vinden in het Dossier Irak op deze website. Wilt u discussieren over de verkiezingen, dan kunt u terecht in ons forum.

Fallujah

Fallujah was vorig jaar maandenlang het symbool van de chaos in Irak. Na de val van Saddam Hoessein liep de stad aan de rivier de Eufraat vol met een explosieve mix van oude medestanders van Saddam, terroristen en moslimfundamentalisten. Allemaal hadden ze tenminste een ding gemeen: ze haatten de Amerikanen. De strijd om Fallujah duurde meer dan een half jaar. Ze kwam in onze huiskamers met beelden die we allemaal nog kennen: 4 Amerikanen die gelynched waren en ondersteboven aan een brug hingen. En ze eindigde in november toen Amerikaanse troepen de stad innamen. De Irakese journalist Ali Fadhil ging kort na het vertrek van het Amerikaanse leger terug naar Falluhjah. En dit is zijn verhaal.

Verkiezingen Irak