Vandaag presenteert staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) zijn verbeterplan voor de verpleeghuiszorg. Gaat dit nu een einde maken aan de incidenten in de ouderenzorg? 

Het plan van Van Rijn is 21 pagina’s dik. Hij benadrukt dat er meer moet worden geluisterd naar de wensen van bewoners, die wensen moeten leidend worden. Clientenraden zullen beter worden ondersteund, zo is het plan, want nu ontbreekt het hen vaak aan kennis om goed mee te kunnen beslissen. 

Tehuizen moeten ook gaan investeren in betere opleidingen voor het personeel zodat die toegerust zijn op de steeds ziekere bewoners. En bij slecht functioneren worden verpleeghuisdirecties harder op de vingers getikt door de Inspectie of op non-actief gezet. 

EenVandaag peilt de reacties op het plan op de werkvloer, bezoekt verpleeghuis Veldheem in Wezep en spreekt met ouderenzorgcriticus Hans Hoogerheide.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.