Visser Klaas Post heeft vijf onbekende soorten walvisachtigen in de zee vlakbij Terneuzen opgespoord. De vondst is zo opmerkelijk dat het voor het einde van dit jaar een publicatie zal verschijnen in het wetenschappelijk tijdschrift Journal of Paleontology.

Klaas Post is visser en komt van Urk. Maar hij staat ook wereldwijd bekend als kenner van uitgestorven zeezoogdieren. 'Een hobby', aldus Post. Deze hobby heeft Post al meer dan zeventig wetenschappelijke artikelen over uitgestorven zeezoogdieren opgeleverd.

Aan deze laatste vondst is tot nu toe nog weinig ruchtbaarheid gegeven. Klaas Post vertelt meer over zijn bijzondere ontdekking en passie voor fossiele zoogdieren in Radio EenVandaag.

Klaas Post is eigenaar van meerdere visserijbedrijven. Daarnaast werkt hij een dag per week als collectiebeheerder fossiele zoogdieren in het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.