EenVandaag werkt met alle dertien regionale omroepen samen op het gebied van verslaggeving. Verslaggevers maken gezamenlijk verhalen over regionale kwesties die ook landelijk relevant zijn, met als doel de publieke journalistiek te versterken. Elke maand wordt een regioteam gevormd dat bestaat uit een verslaggever van EenVandaag en een regionale collega.

De komende vier weken werkt EenVandaag intensief samen met Omroep Gelderland. Verslaggevers van EenVandaag en de omroep zullen gedurende de maand samen meerdere reportages maken. Deze reportages worden zowel bij EenVandaag als bij Omroep Gelderland uitgezonden.

De journalistieke samenwerking is een voortzetting van een uitwisseling die er al was op het gebied van opinieonderzoek. Het actualiteitenprogramma levert uit het 45.000 leden tellend opiniepanel onderzoeksresultaten uitgesplitst naar provincie, die de regionale omroepen kunnen brengen in hun eigen uitzendingen.

Was de eerste gezamenlijke reportage  al te zien, vanavond is bij EenVandaag en Omroep Gelderland ook de tweede gezamenlijke reportage te zien.

Voorafgaand aan de samenwerking met Omroep Gelderland heeft EenVandaag al samengewerkt met L1, Omroep West en Omroep Brabant.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.