EenVandaag werkt met alle dertien regionale omroepen samen op het gebied van verslaggeving. Verslaggevers maken gezamenlijk verhalen over regionale kwesties die ook landelijk relevant zijn, met als doel de publieke journalistiek te versterken. Elke maand wordt een regioteam gevormd dat bestaat uit een verslaggever van EenVandaag en een regionale collega.

De komende vier weken werkt EenVandaag intensief samen met RTV NH. Verslaggevers van EenVandaag en de omroep zullen gedurende de maand samen meerdere reportages maken. Deze reportages worden zowel bij EenVandaag als bij RTV NH uitgezonden.

Vanavond wordt de eerste gezamenlijke reportage uitgezonden, over de vraagtekens bij de bouw van een eventuele nieuwe kernreactor in Petten. Ziekenhuizen zouden anders zonder de voor kankerpatienten noodzakelijke isotopen komen te zitten, maar wat blijkt: die maken ze vaak al zelf.

De journalistieke samenwerking is een voortzetting van een uitwisseling die er al was op het gebied van opinieonderzoek. Het actualiteitenprogramma levert uit het 50.000 leden tellend opiniepanel onderzoeksresultaten uitgesplitst naar provincie, die de regionale omroepen kunnen brengen in hun eigen uitzendingen.

Voorafgaand aan de samenwerking met RTV NH heeft EenVandaag in dit project al samengewerkt met L1, Omroep West, Omroep Brabant, Omroep Gelderland, RTV Drenthe, RTV Oost en Omrop Fryslan.