EenVandaag werkt met alle dertien regionale omroepen samen op het gebied van verslaggeving. Verslaggevers maken gezamenlijk verhalen over regionale kwesties die ook landelijk relevant zijn, met als doel de publieke journalistiek te versterken. Elke maand wordt een regioteam gevormd dat bestaat uit een verslaggever van EenVandaag en een regionale collega.

De komende vier weken werkt EenVandaag intensief samen met Omrop Fryslan. Verslaggevers van EenVandaag en de omroep zullen gedurende de maand samen meerdere reportages maken. Deze reportages worden zowel bij EenVandaag als bij Omrop Fryslan uitgezonden.

De journalistieke samenwerking is een voortzetting van een uitwisseling die er al was op het gebied van opinieonderzoek. Het actualiteitenprogramma levert uit het 45.000 leden tellend opiniepanel onderzoeksresultaten uitgesplitst naar provincie, die de regionale omroepen kunnen brengen in hun eigen uitzendingen.

De eerste gezamenlijke reportage is vanavond bij EenVandaag en Omrop Fryslan te zien en gaat over de gemeenteraadsverkiezingen die morgen en donderdag al plaatsvinden in Heerenveen, Leeuwarden en de Friese Meren.

Voorafgaand aan de samenwerking met Omrop Fryslan heeft EenVandaag in dit project al samengewerkt met L1, Omroep West, Omroep Brabant, Omroep Gelderland, RTV Drenthe en RTV Oost.