New York Amerikanen zien zichzelf graag als de nummer ? van de wereld. In sommige gevallen zijn ze dat ook, in sommige gevallen ook niet en dan slaat het ook goed door naar de andere kant. En daarom voer ik al twee weken mijn eigen oorlog...met de kabelmaatschappij.

Het lijkt een simpel gegeven: klant belt met callcenter, vraagt kabel voor tv en internet aan en technicus komt het monteren. Inmiddels ben ik er achter dat het zo niet werkt.

Ik belde met het callcenter en nadat ik 15 minuten in de wacht had gestaan en al hun aanbiedingen uit mijn hoofd kende kreeg ik iemand aan de lijn. Dit keer was het niet India - dat hoor je aan het accent- maar het verveelde nasale stemgeluid van een dame. Vriendelijk vroeg ik mijn kabel aan en vrijdag zou de installateur komen. Ik moest er wel de hele dag voor thuis blijven, maar daar zou ik alle gemak van de wereld voor terug krijgen. Dat leek me het wachten waard.

Vrijdag kwam er niemand. Volgende week vrijdag zouden ze weer kunnen komen vertelde het callcenter. Dat ik dan een week geen internet had was jammer. Dat ik weer een dag thuis moest blijven was ook jammer. Maar ja, daar konden zij niets aan doen. Natuurlijk konden zij daar alles aan doen en toen ik naar de manager vroeg werd ik vriendelijk een half uur in de wacht gezet. De aanbiedingen waren dezelfde als de eerste keer dat ik belde en de manager heb ik nooit gesproken.

Aangezien de kabelmaatschapij een monopolie positie heeft was er geen alternatief. De vrijdag daarop zat ik ik weer de hele dag thuis. Om vier uur kwam er een installateur en om vijf uur ging hij weg. Om ? over vijf kwam ik erachter dat het internet niets deed en om twee over vijf luisterde ik weer naar de aanbiedingen. Dinsdag zou er iemand komen. Of ik de hele dag thuis wilde blijven.

Dinsdag is vandaag en er is iemand geweest. Ik had een half uur internet. Daarna luisterde ik weer naar de aanbiedingen - deze keer waren het nieuwe.

Dit blog schrijf ik vanuit het caf?Ik hoor hier net dat dit iets is dat traditioneel bij New York hoort. Seinfeld maakte er zelfs grappen over. Het is een noodzakelijke inburgeringscursus. Vrijdag komt er weer iemand langs. Of ik de hele dag thuis wil blijven.