De dood van een arrestant afgelopen weekend in Den Haag houdt de gemoederen bezig op Social Media. #MitchHenriquez is al de hele dag trending. De 42-jarige Arubaan werd afgelopen zaterdag door de politie hardhandig aangehouden op het Night at the Park festival, en is daarna overleden. 

‘In de bus onderweg naar het bureau’, aldus een verklaring van het OM. Maar later vandaag kwam het OM daar zelf op terug.

Want filmpjes van de arrestatie, die veel worden gedeeld, laten zien dat de arrestant al onwel was geworden voordat hij het busje ingedragen werd. Of zoals een omstander het zegt: er zit weinig leven meer in”.

 

Inmiddels verschijnen er ook diverse verklaringen op social media van mensen die getuige waren van de aanhouding.

Volgens 1 getuige sprongen 6 agenten van achteren bovenop hem en knuppelde 1 agent hard op zijn hoofd en benen.

Volgens de politie zou hij hebben geroepen dat hij gewapend was, maar de man droeg geen wapen bij zich.

Aruba eist intussen een diepgaand onderzoek naar de omstandigheden rondom de dood van de man.

En ook veel twitteraars hebben wantrouwen richting de politie en justitie. Uiteraard speelt de afkomst van de man hierbij ook een rol. Vergelijkingen met Amerika worden al getrokken en Quinsy Gario is verontrust.

De familie van de man roept inmiddels iedereen die getuige is geweest of iets heeft gefilmd, zich bij de politie te melden. En inmiddels is er op Facebook een evenement aangemaakt dat mensen oproept vanavond om 20.30 uur te komen demonstreren bij het politiebureau in Den Haag.

Woede over selfie Britse politicus op Tunesische terreurplek

Een Britse labour politicus ligt onder vuur, omdat hij een selfie heeft gemaakt op het strand in Tunesië, waar vrijdag 38 doden vielen bij een terreuraanslag.

Amran Hussain, een 29-jarige Labour-politicus, is te zien op een foto van persbureau AFP terwijl hij met een selfiestick een foto maakt van zichzelf en enkele vrienden bij een gedenkplek op het strand. Op de achtergrond is de rij strandstoelen te zien waar het drama zich afspeelde. Veel mensen vinden het niet kunnen en spreken er schande van.

Hussain zelf is zich van geen kwaad bewust en stelt dat het maken van selfies niet verboden is. "Ik zie het probleem niet. We legden geen vrolijk moment vast, we waren erg aangedaan na wat er gebeurd was en we gingen een halfuur naar het strand om solidariteit te tonen." "Het was allemaal erg schokkend en we wilden gewoon een herinnering hebben aan wat er gebeurd is. Ik gebruikte een selfiestick omdat ik dat altijd doe."

Paris Hilton denkt dat ze neerstort

Je hebt goede verborgen cameragrappen en wat minder goed geslaagde. De Egyptische televisie besloot Paris Hilton te pakken te nemen en lieten haar in een vliegtuig stappen om vervolgens te doen alsof het neerstortte. Als klap op de vuurpijl werd er ook nog een man uitgegooid (die een verborgen parachute om had). Paris Hilton stond doodsangsten uit… maar er is veel kritiek op deze grap omdat veel mensen het helemaal niet grappig vinden.

Hans Teeuwen komt met popplaat

Hans Teeuwen komt met een nieuw album. Geen cabaret, maar pop! Het album heet pospstukken en zal 28 augustus verschijnen. De eerste single van het album werd vanochtend al op YouTube geplaatst. De titel van het nummer is ‘Doe het nou’.

Teeuwen en zijn band de Painkillers gaan ook een toernee doen warabij ze onder meer het Paard van Troje in Den Haag aan zullen doen en de Melkweg in Amsterdam.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.