Een opvallende tweet van Martin Bosma vanmiddag. De Tweede Kamer debatteert over de opvang van uitgeprocedeerde asielzoekers. 

Onlangs stelde de Raad van Europa dat Nederland deze mensen bed, bad en brood moet bieden, maar daarover is men het in politiek Den Haag nog niet helemaal eens. D66 wil dat er vandaag nog over gestemd gaat worden. PVV-Kamerlid Martin Bosma maakte alvast een photoshop-afbeelding. Van een VN foto notabene, waarop vluchtelingen zijn te zien en Fred Teeven met een bordje: 'Fred en breeakfast'.

Veel reacties uiteraard. 

Gordon haalt uit naar Twitteraars

De reacties op het nieuwe programma 'Gordon draait door' waren het afgelopen weekend niet mals. De kijkcijfers waren prima (1,5 miljoen mensen, marktaandeel 25%, weliswaar na 'Ik hou van Holland') maar op Twitter werd er veel geklaagd over de kwaliteit van de talkshow, en de hoeveelheid jatwerk uit andere tvshows, zoals Graham Norton en Praatjesmakers.

Gordon laat het er echter niet bij zitten en bij Coen en Sander op 3FM laat hij doorschemeren wat hij van twitteraars vindt.

Droombaan: betaald films en series kijken

Geen werk en hou je er van om de hele dag series en films te kijken? Dan is hier je ultieme droombaan! Netflix heeft een vacature voor een Nederlandstalige 'tagger': iemand die professioneel films en series kijkt en beoordeelt. De Amerikaanse videodienst is op zoek naar iemand met een passie voor film en tv en met een oog voor detail. Wereldwijd heeft Netflix al zo'n 40 taggers in dienst. De meesten hebben een achtergrond in de filmindustrie, bijvoorbeeld als recensent of scenarioschrijver.

Taggen houdt in dat je veel tv en series kijkt en de inhoud samenvat in steekwoorden en omschrijvingen. Op basis van die tags komen de films in categorieën in de catalogus terecht en kunnen gepersonaliseerde aanbevelingen worden gedaan aan gebruikers van de videodienst. 

Helaas zit je als tagger niet de hele dag comfortabel op de bank. Het is een serieuze baan waar ook een serieuze sollicitatieprocedure aan vooraf gaat, inclusief uitgebreide tests waarbij kandidaten blijk moeten geven van kennis van verhaalstructuren. Voor de laatste ronde, een testfilm analyseren aan de hand van het uitgebreide Netflixformulier, moeten de kandidaten een 50 pagina’s tellende handleiding doorploegen.

Wat het salaris zal zijn, maakt Netflix nog niet bekend. Maar volgens de vicepresident voor productinnovatie Todd Yellin gaat het om 'een heel eerlijk loon'. 

Lammily, een barbie met acne en striemen

Een nieuwe barbie, die meer op echte vrouwen lijkt dan de perfecte echte barbie gaat nu nóg echter lijken op de gemiddelde vrouw. Je kunt sinds deze week de pop bestickeren met striemen, acne, blauwe plekken, littekens en cellulitis. De pop heet Lammily en is bedacht door Nkolay Lamm. Hij begon dit project omdat hij zich stoort aan de standaardmaten van de officiële barbiepoppen. De Lammily ziet eruit als een gezonde negentienjarige meid. En daar horen uiteraard ook oneffenheden bij. Met crowdfunding kon hij de pop dit jaar echt op de markt brengen. 

De Lammiy is, met of zonder cellulitis stickerpakket, online te bestellen. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.