VVD-Statenlid voor Zuid-Holland Marian Propstra is in de problemen gekomen door een aantal opmerkelijke tweets. Vorige week twitterde ze naar aanleiding van de situatie in de Schilderwijk namelijk het bovenstaande.

Dat viel niet bij iedereen in goede aarde maar uit haar antwoorden op Twitter bleek dat ze er nog steeds achter stond:

Tot afgelopen weekend. Toen stelde ze ineens dat haar Twitteraccount gehackt zou zijn geweest en ging er een slotje op haar account. Maar mevrouw Propstra, dat is wel een heel ongeloofwaardig verhaal. Niemand gelooft haar dan ook en velen zijn nu disclaimers aan het tweeten met teksten als: "Sorry voor mijn tweets. Ben jarenlang gehackt". 

Overigens blijkt mevrouw Propstra in 2012 ook al eens opvallende zaken te hebben getwitterd. Toen vergeleek ze SP-leider Roemer met MAO.

Jihadstrijder uit Almere dood

Een korte blog van Pascal Vanenburg uit Almere wordt veel gedeeld. Hij beschrijft hoe hij als medewerker van de Sociale dienst ooit een ontmoeting had met een bebaarde jongeman die graag een uitkering wilde. Maar, zo verzekerde de jonge moslim hem, hij zou er niet lang gebruik van maken want hij zou binnenkort vertrekken. Hij keek hem daar veelbetekenend en indringend bij aan.

Pascal vond het een beetje eng en vertelde hem dat hij dan wel aan alle sollicitatievoorwaarden zou moeten voldoen. maar dat wilde de man niet. Hij vertrok weer. Tijden later zag Pascal de man ineens op een foto in de krant. Geknield voor vijf afgehakte hoofden en met een bebloed mens in zijn hand. Het was Khalid K. de omgekomen Jihadist. 

Ice Bucket Challenge: doet Obama nu mee?

Al dagenlang zijn bekende sterren druk doende emmers ijskoud water over zichzelf heen te gooien om aandacht te vragen voor de spierziekte ALS. De uitdaging is dat je binnen 24 uur een filmpje online moet zetten waarop te zien is hoe je een emmer ijswater over jezelf uitstort of dat je 100 dollar overmaakt voor ALS bestrijding.

Onder andere Mark Zuckerberg, Bill Gates, Oprah Winrey en zojuist ook Lady Gaga gooiden een emmer ijswater over zichzelf heen. Ook President Obama is uitgedaagd, maar die liet eerder weten geld over te maken voor onderzoek naar de spierziekte. Maar nu is hij dit weekend opnieuw uitgedaagd door Justin Bieber. Zou dat de druppel zijn die de emmer ijswater doet overlopen?

Gefrustreerde moeder maakt 'Ignore no more'-app voor zoon

De Amerikaanse moeder Sharon Standifird was het meer dan zat. Steeds als zij haar kinderen belde of een tekstbericht stuurde dan reageerden zij niet of werd ze weggedrukt . In plaats van lijdzaam af te wachten, nam ze het heft in eigen hand. De gefrustreerde 'Mom on a Mission' ontwikkelde een 'Ignore No More'-app

'Ik bedacht dat we een app moesten ontwikkelen waarmee hun telefoon helemaal wordt vergrendeld, zodat ze het niet meer kunnen gebruiken', vertelt Standifird over haar idee. 'Ik begon gewoon met uit te zoeken hoe je zo'n app kon ontwikkelen.' 

Na maanden van ontwerpen en samenwerken met ontwikkelaars was de 'Ignore No More'-app af. Met één druk op de knop kan Standifird nu de telefoon van haar kinderen op afstand vergrendelen. Het kind kan dan niet meer gamen en niet meer bellen. Er kan alleen nog worden gebeld met het alarmnummer en met de nummers die in een door de ouders samengestelde telefoonlijst staan. Als het kind dan belt, krijgt het van hun moeder een code waarmee de telefoon weer ontgrendeld kan worden. De app is al razend populair onder Amerikaanse ouders. Standifirds zoon is wat minder enthousiast.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.