In de VS is een nieuwe campagne begonnen tegen pesten. En de toon is, zeker voor Amerikaanse begrippen, nogal hard en confronterend. In een -veel gedeelde-  video lezen leerlingen berichten voor, die aan echte slachtoffers van pesten, die zelfmoord hebben gepleegd, zijn geschreven. 

De berichten komen van social media en zijn geschreven door jongeren vlak na de dood van een gepest kind. De campagne heet 'Te Laat'. Het doel is om jongeren in te laten zien dat ze beter lief en vriendelijk kunnen zijn tegen anderen als ze nog leven, in plaats van schijnheilig achteraf. 

Tweeling vertelt vader dat ze homo zijn

Een Amerikaanse tweeling, die bekend is vanwege hun veelbekeken videoblog, is in zo'n blog uit de kast gekomen. In het blog bellen de tweelingbroers Austin en Aaron Rhodes hun vader, die in Ohio woont, om hem te vertellen dat ze beide homo zijn. "We denken dat, nu het 2015 is, het tijd is om eindelijk onszelf te kunnen zijn", schrijven ze op hun YouTube-pagina. "De hele familie weet al dat we homo zijn, behalve onze vader.'' Vol zenuwen en met tranen in zijn ogen en na vele stiltes aan de telefoon vertelt Aaron dan hun geheim.

"Ik weet niet hoe ik het moet zeggen, maar ik ben homo en Austin ook". "Ik wil niet dat je stopt met van ons te houden'', voegt Austin toe".

Gelukkig reageert de vader van de tweelingbroers positief. "Het is zoals het is. Ik hou van jullie en dat zal nooit veranderen." Austin en Aaron hopen dat kijkers van de video worden geïnspireerd door hun actie. "Bedankt voor alle steun. We houden van jullie", schrijven ze.

De briefjes bij Marqt

In elke supermarkt hangt wel een bord waar je briefjes op kunt prikken. Meestal voor tweedehands goederen of aangeboden diensten. Maar in de biologische supermarkt Marqt kun je briefjes op ene bord hangen met aanbevelingen of tips voor de supermarkt zelf. En de klanten van Marqt blijken geen tevreden klanten te zijn. Er wordt heel wat afgeklaagd, getuige de vele foto's van briefjes met rare tips die viral gaan op Twitter

Een kleine greep:

- Graag glutenvrij WC-papier

- Beetje decadent, die roltrap

- Waarom komt de knoflook uit Spanje als NL de beste knoflook zélf heeft?

- Waarom, oh WAAROM bevat het speltbrood TARWEGLUTEN? Zo kan ik het nooit kopen!

Onno's Toyboy dankbaar onderwerp van carnavalshit

Je kon er op wachten, maar ook dit jaar is Onno Hoes weer een dankbaar onderwerp voor carnaval. Scoorde vorig jaar good old Ria Valk nog een bescheiden hitje met 'Oma wil een toy boy', dit jaar probeert de formatie 'Alberto' het met het liedje 'Onno, mag ik je toyboy zijn?' Sinds gisteren staat het nummer met bijbehorende vdieoclip online en wordt hij volop gedeeld. 

De maker erachter is Roel Jongenelen uit Boxtel, laat Omroep Brabant weten. Hij nam het nummer met zijn vrienden op en liet zich uiteraard inspireren door de uitzending van PowNed waarbij de burgemeester van Maastricht met een verborgen camera werd gefilmd