Het was al langer bekend, maar het Wifi netwerk in treinen van de NS is zo lek als een mandje. Het is nu weer volop onder de aandacht vanwege een stuk in de Correspondent

Een lezer die langs het spoor woont kwam erachter hoe kinderlijk eenvoudig het is om data en gegevens van mensen die gebruik maken van het gratis wifi netwerk in de trein te achterhalen. Alles wat je nodig hebt is een eenvoudige wifi-antenne. Daar kun je gegevens mee achterhalen welke sites de mensen bezoeken, welke apps ze gebruiken en in sommige gevallen zelfs wat ze in die apps doen (chatgesprekken etc.).

Het probleem is al diverse malen bij de NS aangegeven. Ook door deze lezer, die ze de tip geeft om gebruik te maken van encryptie van het Wifi netwerk. Maar de NS heeft tot nu toe nog geen actie ondernomen. 

Gelukkig is het wifi netwerk in treinen vaak zo ontzettend traag dat steeds minder mensen het gebruiken.

Londenaar ontdekt: goedkoper om in Barcelona te wonen en elke dag te forenzen

De huizenprijzen in Londen rijzen de pan uit. De huurprijzen voor een appartement liggen nu ruim boven de 2000 euro per maand. De gemiddelde huurwoning is in een jaar tijd meer dan 12,5 procent duurder geworden.

En dus verzon de 32-jarige Londenaar Sam Cookney een opvallende list. Hij twitterde dat het voor hem goedkoper is om in Barcelona een woning te huren en elke dag op en neer naar Londen te forenzen met het vliegtuig. Bovendien zou hij zich dan in plaats van een 1 slaapkamer appartement zelfs een appartement met 2 slaapkamers kunnen veroorloven, zo schreef hij.

Omdat niemand hem geloofde besloot hij de daad bij het woord te voegen. Drie maanden geleden verhuisde hij daadwerkelijk naar Barcelona, waar hij zelfs voor 800 euro een appartement met 3 slaapkamers kon huren. Wel werkt hij 1 dag in de week thuis, zodat hij maar 4 keer per week op en neer hoeft naar zijn werk in Londen. En hij vliegt uiteraard met prijsvechters als Ryanair (16,99 euro voor een enkeltje). Ondanks dat zijn reistijd is toegenomen to 5 en halve uur per dag, is hij erg tevreden en houdt zelfs meer geld over dan toen hij nog in zijn gedeelde appartement in Londen woonde.

Don Rickles geeft tips aan Jimmy Fallon

Jimmy Fallon had gisteren de komiek Don Rickles te gast. En ondanks zijn hoge leeftijd (hij is 89) is hij zijn gevoel voor humor nog niet verloren. Zo vertelde hij met een kwinkslag Jimmy Fallon nooit te hebben gemogen. En hij gaf de talkshowhost ook nog enkele tips. Over hoe hij moet opkomen bijvoorbeeld, en hoe zijn gasten zouden moeten worden aangekondigd. 

Elvis Presley stamt af van Bunschoten-Spakenburger

Mocht je ooit eens in Bunschoten-Spakenburg zijn geweest en hebben gedacht: wat lijken al die mannen hier op Elvis Presley, dan kan dat kloppen. Want Elvis blijkt namelijk een voorouder te hebben, afkomstig uit het vissersdorp. Museum Spakenburg kwam erachter tijdens het maken van een tentoonstelling over Bunschoten-Spakenburgse emigranten. Daar zit ook Teunis Eliassen tussen, geboren in 1643.

Hij vertrok rond 1670 vanuit zijn woning aan de Veenestraat in Bunschoten naar Amerika, als een van de eerste kolonisten van het nieuwe land. Teunis bouwde onder de naam Van Benschoten of van Bunschoten een goed bestaan op in zijn nieuwe vaderland. Gedurende de eeuwen veranderde de familienaam in hoed/hood. De eerste Presley kwam begin 1900 in beeld : Jessie McClowell Presley, de opa van Elvis trouwde toen Minnie Mae Hood.

Als je familieroots hebt in Bunschoten-Spakenburg, is de kans dus aanwezig dat je héél in de verte familie bent van Elvis Presley.

De tentoonstelling Tussen Droom & Daad in museum Spakenburg loopt tot het einde van het jaar. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.