Nog steeds is de Stemfie immens populair, ook vandaag worden de foto's vanuit de stemhokjes weer massaal gedeeld. Maar er is een nieuw fenomeen op komst: de Stemkus.

Rosa Timmer uit Drenthe deed op Twitter de oproep om een selfie te maken waarop je zoenend te zien bent voor een stemlokaal. 'Allebei een heel andere politieke mening, maar samen liefde voor de democratie', schreef ze in haar tweet.

Ronald Plasterk is razend enthousiast en deelde de kusfoto van Rosa. Anderen vragen zich af wat de volgende stap is. Uit de kleren in het stemhok op de foto?

Sinead O'Connor zingt nooit meer Nothing Compares 2 U

Ze is net zo klaar met het liedje als vele anderen. Daarom zal zangeres Sinead O'Connor haar grootste hit Nothing Compares 2 U nooit meer zingen. Op Facebook kondigde de zangeres aan de hit van 25 jaar geleden voor het allerlaatst te hebben gezongen. 

'Na het 25 jaar te hebben gezongen, kwam zo'n 9 maanden geleden het moment dat ik er geen enkele emotie meer in kon leggen.' 

Ze laat het weten via Facebook omdat ze niet wil 'dat het publiek teleurgesteld raakt' als ze merken dat ze bij een show het liedje niet meer zingt. 

Het succes van Sinead is echter toch vooral aan dit nummer te danken, ze heeft daarna nooit meer een vergelijkbare hit gehad. Sterker nog, haar leven ging nogal bergafwaarts nadat ze een foto van de paus verscheurde in 1992 en psychische problemen kreeg.

Toch is ze niet van plan de hit ooit nog te zingen want 'als ik alleen maar zou zingen om mensen te plezieren, zou ik mijn werk niet goed doen. Want in mijn werk is het belangrijk emotie te leggen.'

Jongens hangen IKEA prent in museum en dan gebeurt dit...

Veel mensen pretenderen veel van hedendaagse kunst te weten. Ook de bezoekers van Museum Arnhem. Maar wat gebeurt er als je tussen alle echte kunst een poster van de IKEA hangt van 10 euro?

Dat is precies wat de jongens van LifehunterTV gingen uitproberen. De poster, gepresenteerd als kunstwerk van de Zweedse Kunstenaar IKE Andrews, werd zeer serieus genomen. Sommigen dichtten het IKEA werkje zelfs een hoge waarde toe.

Hun filmpje wordt vandaag veel gedeeld op Social Media.

Bed & Breakfast villa winnen met essay

Stel je voor. Een prachtig groot wit houten landhuis in Maine uit 1805, met uitzicht op een meer. Met zeven gastenkamers, twee eetkamers en een overdekte veranda rondom het hele huis.

Als je altijd al een Bed and Breakfast wilde beginnen dat is dit je kans, want dit huis kan van jou zijn. Het enige dat je hoeft te doen is een essay schrijven van maximaal 200 woorden.

De huidige eigenaar geeft het huis weg aan degene die het beste essay heeft geschreven. Zelf won ze in 1993 het huis met bed and breakfast (The Center Lovell Inn) op dezelfde manier maar nu wordt het tijd voor iets anders. 

Wie denkt dat ze gek is om het huis, dat bijna een miljoen dollar waard is, weg te geven heeft het mis. Ze verdient er wel degelijk aan door deelname-geld te vragen aan de essaywedstrijd. Meedoen kost 125 dollar. Ze hoopt dat er minstens 7500 mensen meedoen zodat ze de kosten eruit heeft. 

Maar voor een stukje van maximaal 200 woorden en 125 dollar kun je dus de trotse eigenaar worden van de prachtvilla. Inzenden kan tot 7 mei, de inhoud moet gaan over waarom je de Inn wilt winnen. 21 mei zal de eigenares de winnaar bekend maken.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.