Bij het bezoek van de Paus aan de Filipijnse hoofdstad Manilla heeft de stad zich mooier voor willen doen dan het is. Zo'n 490 bedelaars en zwervers werden met spullen en al van straat gehaald en ondergebracht in luxe vakantiehuisjes met airconditioning. Helaas was dit slechts van tijdelijke aard, want de paus was nog geen uur weg of de zwervers werden weer op straat gezet.

Zo stonden ze weer op hun gebruikelijke hangplek op Roxas Boulevard, waar ze in kartonnen dozen en hangmatten leven. Ze moesten weg omdat de Paus daar vlakbij een preek hield voor 6 miljoen toehoorders. Ironisch genoeg ging die preek onder meer over mededogen met de armen. Parlementsleden hebben woedend gereageerd en eisen nu opheldering van het Filipijnse kabinet.

Man die Madonna albumtracks lekte gevonden en opgepakt

Dat het lekken van nog niet uitgebrachte muziek strafbaar is, weten we. Maar er wordt maar vrij zelden iemand voor opgepakt. Madonna is er echter helemaal klaar mee. Nummers van haar nieuwe onuitgebrachte album Rebel Heart lekten vorige maand uit, waardoor ze genoodzaakt was om die nummers vervroegd uit te brengen zodat ze er toch nog íets aan kon verdienen. Ze noemde het lekken een 'vorm van terrorisme'. 

Nu is er een Israëlische man opgespoord en aangehouden door de Israelische opsporingsdienst Lahav 4339 voor het lekken van de Madonna nummers. De man blijkt in verschillende computers te hebben ingebroken en gegevens te hebben gestolen en gelekt. Pas toen hij Madonna's persoonlijke computer had gehackt gingen de opsporingsdiensten achter hem aan. De man blijkt ooit te hebben meegedaan aan een talentenjacht-programma op TV. Of dat met een nummer van Madonna was, is niet bekend. 

Huisarts gaat helpen bij opbiechten SOA

Het is al erg genoeg als je een SOA (Seksueel Overdraagbare Aandoening) hebt opgelopen. Maar nog erger is het misschien wel dat je het je voormalige bedpartners moet opbiechten om ze zo te waarschuwen. Juist daarom doen veel mensen dat niet, waardoor er weer meer besmettingen ontstaan.

Maar met een nieuw systeem willen huisartsen en GGD's hier een eind aan maken. Voortaan helpt de huisarts je met het informeren van bedpartners. Met een door hem gegeven code kun je inloggen op de website partnerwaarschuwing.nl en vanuit daar anoniem je seksuele partners informeren. Zij ontvangen dan een SMS of e-mail met de mededeling: "Pas op, het wordt u aangeraden u te laten testen op chlamydia/gonorroe". 

Rocky duikt weer op bij dé trap!

Weet je het nog? De traptreden waar Rocky op rende als training? Het is de trap van de Museum of Art in Philiadelphia en daar zijn de treden nog steeds een belangrijke toeristische attractie. Dagelijks spelen mensen er scenes uit Rocky (1976) na. Zo ook 3 vrienden die deze week de 72-tredes opklommen.

Groot was echter hun verbazing toen ze ontdekten wie er bovenaan op hun stond te wachten: Sylvester Stallone himself. Uiteraard moest daar een selfie van worden gemaakt, en hun foto, geplaatst op instagram, gaat de hele wereld over. Sylvester Stallone is in Philadelphia voor de opnames van Rocky 7, officieel 'Creed' getiteld. Of Stallone daar echt helemaal toevallig stond of dat de film wel wat viral PR kan gebruiken, dat moeten we in het midden laten.

 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.