Ophef toen vanochtend door de politieke redactie van de Telegraaf een fremdkurper op het binnenhof werd gesignaleerd. Volkszanger Gordon liep naar binnen bij het Ministerie van Algemene Zaken. Wat deed hij daar, was al snel de vraag die mensen op twitter bezig hield. De RVD wilde er namelijk niets over loslaten.

Maar na enkele uren bracht de zanger/entertainer/presentator zelf uitsluitsel op zijn Facebook pagina. Hij was bij Rutte op bezoek om hem suikervrije taarten te brengen en te praten over “de inmiddels al jarenlange goede band van Gordon en de VVD”.  Maar ook vroeg Gordon naar eigen zeggen aandacht voor de eenzame ouderen in Nederland waarvoor hij straks weer samen met Gerard Joling een programma gaat maken. Tot slot werd er “vooral veel gelachen”, aldus Gordon.

Veel mensen zeggen verbaasd te zijn dat de premier tijd heeft voor dit soort zaken. Ook het feit dat het officiele twitteraccount van de VVD een foto van beiden plaatste met de tekst “We kunnen de geruchten bevestigen. Onze premier had hoog bezoek”, wordt opvallend gevonden.

Jongen kan vrijwel iedere zanger imiteren

Een video van zanger Joel Berghult gaat viral. Want in 1 video doet hij maar liefst de stemmen van 23 zangers na. 1 man, 23 stemmen dus… welke vinden jullie de beste?

Koop nu veilig een confederate flag van een zwarte jongen

Een slimme Afro-Amerikaanse jongen heeft een gat in de markt ontdekt. Hij heeft zich volledig gestort op de verkoop van de Confederate Flag. De vlag is uit de gratie omdat hij gezien wordt als een symbool voor racisme. Dit omdat de vlag deel uitmaakt van de symboliek van veel racistische groeperingen zoals de Klu klux Klan.

Voorstanders van de vlag roepen echter dat het een historisch symbool is dat niets met racisme te maken heeft. En om dat te kunnen bewijzen kunnen ze voortaan de vlag, die door veel winkels in de ban is gedaan, voortaan kopen bij deze Afro-Amerikaanse jongen. Voor 150 dollar per stuk, dat dan weer wel.

Nieuw: de scheidingsselfie

Een nieuwe trend in de wereld van echtscheidingen? Want hoe vertel je het nu aan familie en vrienden dat je na jaren samenzijn uitelkaar gaat? Nou, via een gezellige Facebookselfie bijvoorbeeld. Dat is wat Shannon en Chris Neuman uit Calgary tenminste deden. ‘Hier zijn Chris Neuman en ik gisteren, na het tekenen van de scheidingspapieren!’ schreef Shannon bij de foto op Facebook. ‘Maar we lachen? Ja, zo geschift zijn we’.

Hun echtscheidingsfoto is, sinds hij vorige week geplaatst is, iniddels meer dan 30.000 keer gedeeld. En ze zijn niet de eersten. Al meer koppels hebben middels een vrolijke selfie het einde van hun huwelijk bekendgemaakt op Facebook. Je zou inmiddels van een voorzichtige trend kunnen spreken. De bedoeling lijkt te zijn om met de selfie vooral te benadrukken dat de koppels goed uitelkaar zijn gaan.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.