Wie nu al problemen ondervindt van overvolle treinen in de spits, kan maar beter zijn borst natmaken voor volgend jaar. Dan worden de nu vaak al overvolle treinen namelijk (voor zover dat kan) nog voller. Staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur waarschuwt de Tweede Kamer vandaag voor een tekort aan treinen.

“Het capaciteitstekort volgend jaar wordt ellendig. Het wordt een grote zorg. Ik geef alvast maar een waarschuwing" zei de staatssecretaris vandaag.

Het tekort aan treinen komt doordat de NS niet op tijd nieuwe treinen heeft besteld om verouderd materieel te vervangen. Het gaat om 41 zogeheten Mat’64-treinen, stoptreinen die ook wel apekoppen worden genoemd. 

Deze treinen zijn inmiddels zo’n 50 jaar oud en niet meer veilig. Bovendien zijn er voor de treinen geen reserveonderdelen meer voor handen. Door het schrappen van de apenkoppen gaan er zo’n 5000 zitplaatsen verloren. Pas richting het einde van 2016 zullen er nieuwe treinen beschikbaar zijn.

Facebook blokkeert account van vrouw omdat ze Isis heet

Facebook heeft een account geblokkeerd van een vrouw die Isis heet. Reden? Dat ze Isis als naam gebruikt op Facebook. Isis Anchalee, een jonge ingenieur uit San Francisco, liet eergisteren gefrustreerd via Twitter weten dat Facebook haar account had geblokkeerd. Pas nadat ze drie keer haar naam had geverifieerd werd de blokkade opgeheven. Een werknemer van Facebook heeft publiekelijk zijn excuses aangeboden en beloofde uit te zullen zoeken wat er is misgegaan.

Eerder dit jaar was er al een online petitie om de naam ISIS niet meer te gebruiken voor de terreurbeweging IS. Juist om dit soort vervelende dingen voor vrouwen met de naam ISIS te voorkomen.

Eindelijk weten we over wie ‘You’re so vain’ gaat….

Het heeft 43 jaar geduurd, maar eindelijk komt er een einde aan alle speculaties. Carly Simon heeft namelijk hét grote geheim van haar wereldhit ‘You’re so vain’ onthuld. Namelijk over wie het liedje nu eigenlijk gaat.

Jarenlang werd gedacht dat het over Mick Jagger ging, die in het liedje zelf op de achtergrond te horen is. Maar dat is niet juist. Carly zegt dat et liedje over 2 verschillende mannen gaat. Een onbekende Ben en acteur Warren Beatty!

Miljardair betaalt schilderij van $170 miljoen met creditcard vanwege de spaarpunten

Een Chinese miljardair heeft vorige week een schilderij van 170 miljoen dollar afgerekend met zijn creditcard. Niet omdat hij het geld niet had, maar vanwege de spaarpunten die je er voor krijgt bij American Express.

De Chinese zakenman Liu Yiqian kocht vorige week op een veiling bij Christies het op 1 na duurste schilderij ooit, Liggend Naakt van de Italiaanse schilder Modigliani.  Zijn vrouw liet aan The New York Times weten dat hij dit met zijn creditcard heeft betaald vanwege het puntenspaarsysteem. Hij had de handigheid daarvan ooit per ongeluk ontdekt toen hij voor 64 miljoen dollar een theekopje kocht.

Voor de aankoop van het schilderij krijgt hij 442 miljoen punten op zijn creditcard, wat goed is voor 28 miljoen frequent flyer points. Dat is goed voor maar liefst 733 retourvluchten business class tussen Londen en New York. Toch mooi meegenomen.