In het kinderziekenhuis van Port-au-Prince worden de jongste slachtoffers van de aardbeving in Haïti verzorgd. Arts en pater Rick Frechette heeft een tekort aan alles en de toevloed van slachtoffertjes is immens. EenVandaag verslaggeefster Caroline van den Heuvel bracht vandaag een bezoek aan dit kinderhospitaal en trof een erbarmelijke situatie aan.

Op het terrein van het ziekenhuis liggen honderden baby's en kinderen verspreid, gewond maar vaak ook uitgedroogd. Bij veel kinderen moet een ledemaat worden geamputeerd maar er is een groot gebrek aan medisch materiaal. Ook zijn er te weinig artsen, die zijn vooral op zoek naar naar eigen familieleden die vermist zijn en helpen mee om onder het puin naar slachtoffers te zoeken.

Daarnaast kampt het ziekenhuis met een gebrek aan voedsel om de patiënten te voeden.

Verslaggeefster Caroline van den Heuvel en producer Marc van Dongen worden op straat vaak aangeklampt door radeloze mensen, om te komen kijken naar hun situatie, maar ook vooral om dit te laten filmen, om de wereld te laten zien wat Haiti is overkomen.

Ondertussen komt de hulp voor het getroffen gebied langzaam op gang maar zijn er voorspellingen dat het dodental kan oplopen tot 200.000.

Wilt u de projecten van Rick Frechette in Haïti steunen dan kan dat via giro 1171 Wereldouders /Haïti www.wereldouders.nl

Tragiek in kinderziekenhuis Port-au-Prince