In Minsk, Wit-Rusland, wordt woensdag voor de zoveelste keer geprobeerd het conflict in Oekraïne te stoppen. De Duitse bondskanselier Angela Merkel, de Franse president François Hollande, de Russische president Vladimir Poetin en de Oekraïense president Petro Porosjenko ontmoeten elkaar. 

Volgens de Franse president Hollande is de top in Minsk ‘één van de laatste kansen’ om een totale oorlog te voorkomen. Merkel en Hollande spraken zaterdag 5 (!) uur met Poetin in Moskou. President Obama beschuldigt Moskou er van alle afspraken uit september te hebben geschonden.

De Pro-Russische rebellen zouden nog altijd militaire en logistieke steun ontvangen. Obama overweegt daarom het Oekraïense leger met wapenleveranties een handje te gaan helpen. Hoever durft Poetin te gaan?

In Radio EenVandaag de situatie van de Nederlands-Russische journaliste Alina Bezoeglaja. Het conflict komt wel heel dichtbij als het je eigen familie hopeloos verdeelt. De ouders van Bezoeglaja komen uit Oekraïne, het land waar ze ook studeerde. Met haar praten we over hoe twee recht tegenover elkaar staande landen ook families recht tegenover elkaar kan doen laten staan. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.