TV-presentator, comedian en theatermaker Tijl Beckand wil zijn passie voor klassieke muziek op alle mogelijke manieren met zoveel mogelijk mensen delen. In 2011 begon hij op televisie met 'de Tiende van Tijl', nu pakt hij door met een nieuw programma, ‘Tijl B. op Volle Toeren’. 

In het programma brengt Beckand muzikanten uit de pop- en klassieke muziekwereld samen. Hij daagt ze daarbij uit een eigen versie van het muziekstuk van de ander te maken. Ook gaan de musici een dag mee in de wereld van de ander, bijvoorbeeld mee op tour met een band. Op die manier krijgt de kijker wat mee van twee muziekwerelden.

In de eerste aflevering, aanstaande donderdag, zet Beckand operazangeres Maria Fiselier en André Hazes junior tegenover elkaar. André mag vijf uur achter elkaar zingen. Maria, gewend aan het Koninklijk Concertgebouw, weet niet wat ze meemaakt in een feesttent in Veenhuizen.

Gaan pop- en klassieke muziek wel echt samen? In radio EenVandaag een gesprek met de muziekliefhebber over zijn passie voor muziek en over zijn nieuwe programma.