Nederland heeft het nergens anders over: op 30 april doet koningin Beatrix afstand van de troon, om te worden opgevolgd door Willem-Alexander. De uitzending van EenVandaag staat vanavond in het teken van de abdicatie van koningin Beatrix.

- Het EenVandaag Opiniepanel houdt een flitsenquete. Gisteren bleek al uit onderzoek van het Opiniepanel dat ze afstand doet op het hoogtepunt van haar populariteit. - Reacties uit Argentinië: EenVandaag-verslaggever Wout van Erven is in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. - Zijn Willem-Alexander en Maxima klaar voor de troonopvolging?

- Wat betekent de abdicatie? Een historisch overzicht. - In de studio onder meer EenVandaag-verslaggeefster en koningshuisdeskundige Esther Eikelenboom. - Beatrix trekt zich na haar aftreden terug op Kasteel Drakensteyn bij Lage Vuursche. Hoe is het nieuws daar aangekomen? Terugkijken: wat is de erfenis van Beatrix?

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.