Vandaag wordt minister Ard van der Steur weer op het matje geroepen door de Tweede Kamer. De minister van Veiligheid en Justitie moest meer informatie geven over de rol van de Nederlandse veiligheidsdiensten bij het doorlaten van de Ibrahim el Bakraoui, de terrorist die zichzelf opblies bij de aanslagen in Brussel.

Na het vorige debat was de Kamer niet tevreden, het debat werd geschorst en Van der Steur kreeg huiswerk mee. Hij had toen geen antwoorden op cruciale vragen en later bleek ook dat hij de verkeerde informatie heeft gegeven: niet de FBI, maar de politie in New York tipte Nederland over de terrorist.

Bekijk hier de Nieuwstrend waarin het eerste deel van het debat wordt behandeld:

Het is niet de eerste keer dat Van der Steur in de problemen komt. Tot drie keer toe moest hij erkennen dat hij fout zat. Bij de Teevendeal betreurde hij dat er zo veel was misgegaan binnen zijn departement.

Bekijk hier een recente reportage die EenVandaag over de Teevendeal maakte:

Ook de informatievoorziening rond de foto van Volkert van der G., moordenaar van Pim Fortuyn werd bekritiseerd. Hij erkende later dat hij fouten had gemaakt. De meest recente ophef ging over de kritiek op en het ontslag van patholoog-anatoom George Maat. Van der Steur uitte forse kritiek op hem omdat hij foto’s van MH17-slachtoffers had getoond tijdens een lezing. Dit bleek onterecht en de minister maakte weer excuses.

Bekijk hier de reportage van EenVandaag over de kwestie rond forensisch expert George Maat:

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.