Minister Verdonk heeft besloten dat de 18-jarige scholiere Taïda binnen 28 dagen ons land moet verlaten. Hierdoor kan ze haar VWO-opleiding niet afronden. Over enkele maanden zou ze eindexamen doen. Mag ze vanuit het buitenland examen doen of gaat het VWO-diploma op het laatste moment aan haar voorbij?

Het lijkt hoe dan ook een moeilijke zaak te worden. Examen doen op de ambassade is mogelijk, maar dat moet voor 1 januari zijn aangevraagd. Zo niet, dan kan bij de Onderwijsinspectie alleen toestemming voor een schriftelijk examen worden aangevraagd. Het mondelinge deel moet dan alsnog in Nederland plaatsvinden.

De Graaf, vestigingsdirecteur van scholengemeenschap de Driemark waar Taïda het VWO volgde, kondigde dinsdag aan te onderzoeken wat de mogelijkheden voor een examen in het buitenland zijn. Aanleiding was het besluit van minister Verdonk (Vreemdelingenzaken) dat Taïda het land moet verlaten.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.