Rondom Thierry Baudet en Alexander Pechtold hangt al redelijk veel ophef de laatste paar dagen, komt nu Sylvana Simons in de publiciteit. Haar pijlen zijn gericht op het programma 'Voetbal Inside'. Zij wil dat adverteerders stoppen met het uitgeven van geld aan reclame in en om het programma.

De verklaring van Simons is als volgt: "Voetbal Inside laat zich al jaren van zijn meest seksistische en racistische kant zien. En deze week moesten homo’s het weer eens ontgelden. (...) Voetbal Inside wordt mede mogelijk gemaakt door Amstel Bier, Gillete en Toto. Willen deze merken ook homofobie mede mogelijk maken? Zo nee: waarom sponsoren deze merken Voetbal Inside dan nog?” Sylvana heeft het onder andere over een uitspraak van René van der Gijp die de Gay Pride 'een bloemencorso van heren met een veer in hun reet' heeft genoemd. 

RTL, die het programma uitzendt, hebben gereageerd op wat nu al bekend staat als 'Sylvana-gate':

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.