"Ik heb rechtgezet wat rechtgezet moest worden", was het commentaar van FvD-voorman Thierry Baudet vandaag op de ophef over zijn 'Marokkanentweet'. Het verwijt dat het om racisme zou gaan noemde Baudet 'absurd'.

Het was de eerste keer dat Baudet in persoon reageerde op de tweet die hij afgelopen vrijdagavond verstuurde. In de tweet gaf hij aan dat twee vriendinnen waren lastiggevallen 'door vier marokkanen in een trein'. Later bleek het om NS-controleurs te gaan. Op Facebook had Baudet al laten weten 'te stevig en te snel' te hebben gereageerd.

'Het punt blijft staan, daar laat ik het bij'

Wat Baudet betreft volstaat zijn reactie op Facebook. "Ik heb rechtgezet wat rechtgezet moest worden, het punt blijft staan en daar laat ik het graag bij", liet hij weten. Op vragen over excuses ging hij niet in. Het verwijt dat het om racisme zou gaan noemde Baudet 'absurd'.

Eerder gaf D66-fractievoorzitter Rob Jetten al aan dat Baudet zich ook moest excuseren naar 'Nederlanders met Marokkaanse roots'. Volgens Jetten 'basht hij Marokkanen alsof zij verantwoordelijk zijn voor alle problemen'.

De verklaring van Thierry Baudet vandaag, waarna hij geïrriteerd bij de journalisten wegloopt: 'Ik heb rechtgezet wat rechtgezet moest worden'

'Echte problemen blijven bestaan'

Baudet bleef echter bij zijn eerdere statement. "Ik heb ook aangegeven dat ik een fout heb gemaakt. De echte problemen in Nederland blijven bestaan, die lossen we hier niet mee op."

Op herhaald aandringen van journalisten om hun vragen te beantwoorden reageerde Baudet geïrriteerd. "Ik wil ook wel gezegd hebben dat 81 procent van de jonge vrouwen in Amsterdam te maken heeft met intimidatie op straat. Daar staan niet 40 camera's omheen zoals hier nu wel."

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.