Jetten vond de tweet van Thierry Baudet afgelopen weekend misplaatst. Baudet reageerde vanmiddag op de ophef. "Ik vind het goed dat hij excuses maakt, maar ik mis wel een belangrijk onderdeel: ook Nederlanders met Marokkaanse roots hebben excuses nodig."

Een weekend lang hield Baudet van Forum voor Democratie zich stil, maar vanmiddag kwam hij met een reactie. Op social media zei hij vanmiddag dat hij te stevig en te snel heeft gereageerd in zijn tweet, maar dat de NS wel intimiderend overkwam. Baudet stuurde vrijdag een tweet de wereld in waarin hij zei dat twee vriendinnen van hem in de trein 'ernstig zijn lastiggevallen door vier Marokkanen'.

'Hij basht Marokkanen'

De NS sprak Baudet al snel tegen, want het zou gaan om conducteuren in burger. Rob Jetten van D66 vindt het goed dat de excuses gemaakt zijn, maar vindt dat Nederlandse Marokkanen ook nog een excuses van Baudet zouden moeten krijgen.

"Hij stuurt een tweet de wereld in waarin hij Marokkanen basht, alsof zij verantwoordelijk zijn voor alle problemen", zegt hij.

Jetten vond de tweet van Thierry Baudet afgelopen weekend misplaatst. Baudet reageerde vanmiddag op de ophef. "Ik vind het goed dat hij excuses maakt, maar ik mis wel een heel belangrijk onderdeel."

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.