"Sven Kramer wordt ten onrechte als arrogante vlerk neergezet." Dat vindt Jaap Stalenburg, perschef van de voormalige TVM-schaatsploeg. Volgens de voormalig begeleider van Sven Kramer weten we ons in Nederland geen raad met onze 'absolute kampioenen'.

Holland Heineken Huis

Het bleef nog lang onrustig in het Holland Heineken Huis na het langverwachte bezoek van Sven Kramer. In de ogen van de viervoudig olympisch kampioen was het zelfs te onrustig. Kramer stoorde zich enorm aan het publiek dat bleef doorpraten, terwijl hij op het podium werd geïnterviewd door Mark Tuitert.

Het is niet voor het eerst dat Sven Kramer zich beledigd voelde. Acht jaar geleden, na het behalen van olympisch goud op de 5000 meter in Vancouver, reageerde hij verbolgen toen een Amerikaanse journaliste zijn naam niet wist.

Sven is niet arrogant

Jaap Stalenburg begeleidde Sven Kramer jarenlang als perschef van de TVM-schaatsploeg. In zijn ogen is een dergelijke reactie typisch voor Kramer. Volgens hem is Kramer altijd 'soeverein' geweest, zowel in zijn sportprestaties als in zijn omgang met pers en publiek. Stalenburg vindt dan ook dat Kramer helemaal in z'n recht staat om zo te reageren: "Sven Kramer wordt ten onrechte als arrogante vlerk neergezet." 

Jaap Stalenburg bij Radio EenVandaag

Hondenvlees

De oud-begeleider vindt dat we in Nederland sowieso slecht omgaan met onze topsporttalenten. Hij verbaast zich erover hoeveel negatieve reacties sporters krijgen op het moment dat ze een mening ventileren. "Neem zo'n Jan Blokhuijsen. Als hij een mening heeft over het eten van hondenvlees, moet hij meteen zijn excuses aanbieden van het NOC-NSF. Als je je in zo'n sfeer je moet ontwikkelen, moet je niet verbaasd zijn, dat topsporters af en toe uit de bocht vliegen".