UPDATE 6 december: In een reactie heeft C&A laten weten de familie van de slachtoffers te helpen, en programma's voor brandveiligheid bij de leveranciers aan de winkelketen te versnellen. 'We zullen erop staan dat verbeteringen worden doorgevoerd, en in samenwerking met plaatselijke stakeholders gaan we gericht financiering verstrekken voor het verhogen van de veiligheidsmaatregelen.' In Bangladesh is vandaag een dag van nationale rouw afgekondigd vanwege de 112 mensen die in de kledingfabriek Tazreen Fashion omkwamen. Kledingketen C&A had in deze fabriek een order lopen voor 220.000 sweatshirts.

In Bangladesh wordt vandaag massaal geprotesteerd door Bengaalse textielwerkers die gerechtigheid willen. De fabriek stond al een jaar bekend als een locatie met een hoog veiligheidsrisico. Zo ontbraken de nooduitgangen. C&A geeft aan mee te leven met de slachtoffers van deze ramp en stuurt deze week een topman naar Bangladesh voor nader onderzoek.

EenVandaag spreekt met prof. dr. Jan Breman van de Universiteit van Amsterdam en Christa de Bruin van Stichting Schone Kleren, die C&A misdadig nalatig vindt bij de controle op de werkomstandigheden in deze fabriek.