In de aanloop naar de provinciale verkiezingen trekt EenVandaag de provincie in. Woensdag zijn we in Groningen, waar, behalve over aardbevingen en het gasbesluit, ook nagedacht wordt over een fusie met Friesland en Drenthe.

Over deze toekomstige megaprovincie zijn de meningen sterk verdeeld. Voorstanders, zoals D66, VVD, 50 plus en Red Het Noorden zien vooral de economische voordelen. Samen zouden de provincies sterker staan. Tegenstanders zoals Groninger Belang, Partij voor de Dieren en de Verenigde Communistische Partij vinden dat de provincies teveel verschillen en willen de problemen op provinciaal niveau blijven oplossen. 

EenVandaag spreekt hierover met voorstander Be Zwiers, lijsttrekker van Partij van het Noorden, en tegenstander Sandra Beckerman, lijsttrekker van SP Groningen. 

En hoe zou zo’n nieuwe NoordNederlandse provincie eruit zien? En hoe zou hij smaken? Dat laatste vragen we aan de Groningse bakker Edwin Knol.

Wat zou hij doen met het beste van de Groninger Koek, het lekkerste van de Friese Oranjekoek en het smakelijkste van de Drentse Turf? In zijn fabriek maakt hij op ons verzoek een fusiekoek.