"Ik ben Stefan Zwaard. Ik ben 21 jaar oud en ik studeer Technische informatica aan de Haagse Hogeschool in Delft. Als millennial maak ik mij primair zorgen omtrent de mentale en fysieke gezondheid van de nieuwe generaties mensen. Hoge eisen zijn de standaard, en als iemand daar niet aan voldoet is dat apart. Iedereen moet overal aan voldoen, heb je negens voor de bètavakken op je middelbare school, dan zak je alsnog als je geen woord Frans/Duits spreekt.

Ikzelf heb vanaf mijn achttiende een burn-out. Een burn-out is een taboe, al komt het vaker voor binnen deze generatie. Ik kom uit een sector waar er geen hoge eisen worden gesteld vanuit potentiële werkgevers, maar wel vanuit andere bronnen. Hoofdzakelijk andere leeftijdsgenoten en jezelf: je wilt immers niet achterblijven. Ook wil je niet dat oudere generaties je ervan beschuldigen dat je je gekregen kansen hebt verspeeld. Want laten wij eerlijk toegeven, de kansen die wij hebben zijn hoger dan ooit, evenals de verwachtingen dat hiervan perfect gebruik moet worden gemaakt. Ik hoop dat ik later een betaalbaar koophuis kan vinden met een vaste baan en een normaal nominaal leven kan leiden, in de hoop dat de wereld tegen die tijd geen andere plannen heeft."

Ontmoet ook onze andere millennials

Over de serie Millennials

Ze zijn tussen 1980 en 2000 geboren: millennials. Door de oudere generatie babyboomers bestempeld als lui, egoistisch en verwend. Millennials worden zelfs 'generatie genaaid' genoemd. Maar ervaren zij dat zelf ook zo? Is er nog pensioen aan het einde van een tijdperk vol flexcontracten? En hoe moeilijk is het voor millennials om te sparen? EenVandaag spreekt met de generatie die opgroeide met de Nintento, de Rubiks kubus en Flippo's. We hebben het met de millennials over geld, werk, het sociale leven en de toekomst.