Ton Wilthagen is Hoogleraar arbeidsmarkt aan de Tilburg University. Hij heeft vertrouwen in de millennial generatie. "Ze zijn optimistisch flexibel, werken hard, zijn vertrouwd met nieuwe technologie en komen vaak met nieuwe originele oplossingen voor problemen."

Toch vindt Wilthagen dat als we puur kijken naar hun kansen op de arbeidsmarkt, hun arbeidsvoorwaarden en hun lange termijn inkomensperspectief, dat ze het in een aantal opzichten minder treffen dan de generaties voor hen. “Vanaf het begin van de eeuw werden de juridische mogelijkheden voor het werken met flexcontracten stevig verruimd. Met name door na crisis van 2008 vertaalde zich dat in een enorme toename van flexcontracten. Van flexcontracten staat één ding vast: je verdient er minder mee."

'Millennials hebben 30 procent minder inkomen'

Millennials slechter af dan de generatie voor hun.

'De rekening van de crisis komt zeker voor een deel terecht bij de Millennials."

Millennials doen er langer over om een vaste baan te vinden, vinden minder vaste banen, en áls ze die dan gevonden hebben, hebben ze ook nog eens de pech dat ze veel minder doorgroeimogelijkheden hebben. 

'Als je ergens binnen bent zijn de mogelijkheden veel minder.'

Want ook al is de economie anno 2018 weer helemaal ‘boven Jan’, de startsalarissen voor jonge werknemers zijn dat nog steeds niet.

'De startsalarissen zijn nog steeds niet op het niveau van voor de crisis.'

Dat de salarissen niet stijgen komt ook doordat er veel meer hoger opgeleiden zijn dan bij vorige generaties. De concurrentie is harder, en komt ook nog eens van meer kanten. In de online economie is er wereldwijd concurrentie onder hoog opgeleiden en allemaal met elkaar strijden om banen, of zoals het in de moderne economie gaat ‘klussen’ die wereldwijd on-line gedaan kunnen worden.

'We gaan toe naar een on-line arbeidsmarkt een ‘gig economy’ waar mensen losse klusjes doen.'

Millennials komen dus als het gaat om arbeidsmarkt en arbiedsvoorwaarden in een andere wereld , maar alle grote beslissingen over Pensioen, CAO en andere arbeidsvoorwaarden worden nog steeds geregeld door belangenorganisaties die bevolkt worden door oudere generaties. Wilthagen vindt dat het hele systeem van arbeidsvoorwaarden, voor alle generaties aan revisie toe is. "Dat is hoog tijd, omdat we anders een hele generatie krijgen die ervaren dat zaken als sociale zekerheid en solidariteit er niet voor hen zijn. Dan kan het in korte tijd wel eens helemaal gedaan zijn met een verzorgingsstaat die we met zijn allen hebben opgenouwd." Hij pleit ervoor om een ‘wissel te doen’

'Laat de jongerenorganisaties van werkgevers en werknemers om de tafel gaan zitten om te praten over zaken als cao en pensioenen.'

Meer lezen en zien over onze serie millennials? 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.