"Mijn naam is Tomash Francesco Groen (22), ik heb werktuigbouwkunde gestudeerd in Delft. Momenteel ben ik werkzaam voor de lokale politieke partij Democratische Liberalen Wassenaar. Ik maak mij als millennial vooral zorgen over de toekomst van ons land, onze cultuur en onze democratie. De massa immigratie eist een zeer hoge tol van onze samenleving, en in dit tempo is Nederland in 2050 voor meer dan 15% islamitisch. Het alsmaar falende integratiebeleid, en duidelijk niet werkende multiculturele insteek van de afgelopen jaren zal voor een sterk gesegregeerde intolerante samenleving zorgen.

Onze democratie in Nederland staat ook steeds meer onder druk, met politici die als de dood zijn voor referenda en inspraak van de burger, en nu de nieuwsvoorzieningen proberen te controleren. Daarbij is er een grenzeloze machtsoverdracht van Nederland naar de EU, het Verenigde Staten van Europa project wat alsmaar doordendert. Ik vrees dat mijn generatie en die van mijn kinderen een donkere toekomst te wachten staat.

Ontmoet ook onze andere millennials

Over de serie Millennials

Ze zijn tussen 1980 en 2000 geboren: millennials. Door de oudere generatie babyboomers bestempeld als lui, egoistisch en verwend. Millennials worden zelfs 'generatie genaaid' genoemd. Maar ervaren zij dat zelf ook zo? Is er nog pensioen aan het einde van een tijdperk vol flexcontracten? En hoe moeilijk is het voor millennials om te sparen? EenVandaag spreekt met de generatie die opgroeide met de Nintento, de Rubiks kubus en Flippo's. We hebben het met de millennials over geld, werk, het sociale leven en de toekomst.