De politie signaleert een explosieve stijging in het aantal boetes voor kleine snelheidsovertredingen, meldt het AD vandaag. In 2016 werden er zo'n 69.000 bekeuringen uitgeschreven voor automobilisten die 1 kilometer per uur te hard reden.

Dat komt omdat de nieuwe digitale flitspalen nauwkeuriger registreren en altijd aan staan. Volgens voormalig landelijk verkeersofficier Koos Spee is het een goed teken dat er veel kleine boetes zijn, vertelt hij in de Nieuwstrend.

Maar op sociale media zijn mensen daar minder over te spreken, zo schrijft iemand op Twitter: ‘De mensen die dit verzinnen hebben allemaal privéchauffeurs’

Maar iemand anders vindt dat we niet moeten zeuren.:

Zo werd er de hele dag fel gediscussieerd. Maar eigenlijk konden we dit wel zien aankomen. Afgelopen september was de kop van de Telegraaf: ‘De automobilist moet bloeden’. Want wat bleek, er is een tekort op de begroting van het ministerie van Veiligheid en Justitie van 20 miljoen euro.

Het lijkt er op dat de uitgeschreven boetes dienen om dit tekort op te lossen. Daar is Jan Struijs van de Nederlandse Politiebond niet blij mee, en ook de politievakbond ANPV haalt vandaag hard uit naar het Openbaar Ministerie. Ze vinden het een verkapte vorm van belasting en zeggen in het AD dat je als automobilist soms iets moet kunnen versnellen om in te halen.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.