Bijna 100.000 pakketten die niet zijn bezorgd. Dat is het resultaat van de staking door zelfstandige pakketkoeriers van PostNL. Vanochtend heeft PostNL laten weten een akkoord te hebben bereikt met FNV-Bondgenoten en vertegenwoordigers van de actievoerende chauffeurs. 

Er is nu een vaste prijs afgesproken voor pakketten, die 20 procent boven het laatste bod ligt dat PostNL deed. Er zijn verder afspraken gemaakt over het verlagen van de werkdruk. En er komt een vergoeding voor gebruik van de PostNL-kleding en het logo op de bussen, die tot nu toe zelf betaald moesten worden door de ZZP-ers.

Volgens de woordvoerder van de actievoerders gaan de chauffeurs morgen weer rijden. De stakingen begonnen dinsdag in Amsterdam en breidden zich al snel uit over de rest van het land. Vooral webwinkels zijn er niet blij mee, want hun werkzaamheden bestaan deze dagen vooral in het beantwoorden van klanten die willen weten waar hun bestelling blijft. In EenVandaag de chauffeurs en een eigenaar van een webwinkel. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.