Het aantal kankerpatienten in Nederland zal de komende jaren stijgen met veertig procent. Dat is een flinke toename, maar ook de overlevingskansen van de patiënten neemt toe door onderzoeken en nieuwe behandelingen. Daarmee ontstaat een nieuwe uitdaging voor kankerpatiënten.

Want kanker genezen of er door goede behandelingen langer mee leven geeft nieuwe mogelijkheden, waar de patiënt maar ook de maatschappij niet altijd op is voorbereid. Patiënten hebben bijvoorbeeld moeite het werk weer op te pakken of sociale contacten te onderhouden en op te pakken.

KWF Kankerbestrijding richt haar onderzoek steeds meer op dit nieuwe psycho-sociale terrein bij kankerpatienten. Vanavond in EenVandaag een reportage over de uitdagingen waar onderzoekers en kankerpatienten voor staan bij overleving van kanker. Hoe moet het verder?

De AVRO houdt later vanavond om 20:30 uur op Nederland 1 in samenwerking met de Kankerbestrijding de televisieactie Sta op tegen Kanker, waar aandacht wordt gevraagd voor de in Nederlands alsmaar groeiende ziekte. Deze actie werd vorig jaar ook al georganiseerd.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.