Het klinkt misschien als een ver-van-je-bed show, maar seks hebben met een robot is al mogelijk. Het Nederlandse bedrijf Mytenga brengt binnenkort de eerste seksrobot van Nederland op de markt. Waren de poppen in eerste instantie nogal houterig en stil; nu kunnen ze praten, geluiden maken en emoties op hun gezicht vertonen. 

'Een pop is heel veilig'

De seksrobots zijn te bewonderen in een showroom in Breda, maar kunnen vooralsnog alleen communiceren in het Chinees. Eerder zette het bedrijf in op sekspeeltjes en sekspoppen, maar de seksrobots zijn 'een logische volgende stap', zegt eigenaar Niels van der Voort. Wie koopt zo'n robot? "Veel mensen hebben ze als gezelschapdame, aan de keukentafel of op de bank. Een soort maatje in huis. En veel mensen hebben er natuurlijk seks mee."

De ontwikkelaar van de robot denkt dat het ook een uitkomst is voor sommige mensen. "Bijvoorbeeld voor iemand die al tien jaar alleen is en het toch fijn vindt om naast iemand te liggen en daar interactie mee te hebben. Of denk aan iemand die autistisch is en moeite heeft met menselijk contact, maar de drempel om naar een prostituee te gaan te hoog vindt.  Dan is een pop heel veilig, want een pop wijst je niet af." 

Opwarmbare vagina 

De robots van Mytenga lijken levensecht en veel details moeten ervoor zorgen dat 'het' ook echt voelt. "Ze worden steeds realistischer. Zodra er een gezicht te zien is, heb je eigenlijk al een soort van mens." De innovatie zit hem echter in de technische details. "De robot kreunt als je seks hebt, omdat ze een aantal drukpunten heeft; de borsten bijvoorbeeld. De vagina is uitneembaar, zodat je die kunt wassen en aangezien de vagina koud aanvoelt kan je die met een USB opwarmen tot 37 graden."

Volgens Van der Voort is dit nog maar het begin van de seksrobot. Ze zullen zich volgens hem nog veel verder gaan ontwikkelen. "Science-fiction wordt zo werkelijkheid." We hoeven volgens de ontwikkelaar niet bang te zijn dat de robots álle behoeftes die je in een normale relatie hebt, zal vervullen. "Ik denk toch dat je andere gesprekken hebt met een echte partner, dan met zo'n robot." 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.