Wie graag de handen uit de mouwen wil steken, kan vrijwel direct aan de slag als schoonmaker. In deze sector verdient je zelfs beter dan in de horeca. Toch staat niet iedereen te springen om een baan in de branche en zorgt ook hier het personeelstekort voor veel problemen. Zo moet Rahma el Mouden, directeur van schoonmaakbedrijf MAS, haar personeel uit Spanje halen om de panden van haar oprdrachtgevers schoon te houden. 

Huis huren voor werknemers

'Een regelrecht drama'', noemt El Mouden het tekort aan personeel in de schoonmaakbranche. "Ik hou echt mijn hart vast voor deze zomer.'" Het multiculturele schoonmaakbedijf MAS heeft in het hele land drie vestigingen en zo''n 500 mensen in dienst. De laatste jaren is MAS flink gegroeid, maar het werven van mensen was nooit een probleem. "Via via kwamen we atijd wel aan personeel,'' vertelt El Mouden. Maar nu is de koek écht op.

De directeur wendt zich nu maar tot het halen van personeel uit Spanje en Portugal, maar ook dat is niet makkelijk. "In principe kunnen ze gelijk aan de slag, want ze hebben gewoon een Europees paspoort. Maar in de praktijk lukt dat niet, omdat ze geen woning kunnen vinden door de krapte op de woningmarkt. Ik ben nu zelf maar aan het kijken of ik een huis voor ze kan huren of kopen, omdat ik echt geen andere oplossing meer weet. Ik betaal liever huur of een hypotheek voor deze mensen dan dat ik klanten of omzet verlies."

'Schoonmaak verdient goed'

Bij schoonmaakbedrijf Westerveld merkt schoonmaakster Shirley Voskuil zelf ook veel van het personeelstekort in haar branche. "Er komt gewoon niemand voor en dat is heel vervelend. Ik zou zo een stuk of drie mensen kunnen gebruiken op de locatie waar ik werk. Als mensen wél afkomen op een vacature, dan vinden ze het bijvoorbeeld niet fijn om de toiletten schoon te maken. Maar dat hoort er natuurlijk wel gewoon bij." 

Voskuil is zelf heel tevreden over haar baan. "Ik vind het fijn om schoon te maken. Je ziet direcht het resultaat en daar word ik zelf ook weer vrolijk van." Ze gebruikt het tekort aan personeel niet om meer geld te eisen van haar werkgever. "Ik heb het prima zo. Ik vind dat je in de schoonmaak gewoon goed verdient." 

info

- Bijna 3 op de 10 bedrijven in de schoonmaak ervaart belemmeringen vanwege een tekort aan personeel.

 

- De grootste wervingsproblemen hebben te maken met meer gespecialiseerde werkzaamheden. Zo zijn vacatures voor glazenwasser moeilijk te vervullen, maar ook vacatures voor industrieel reiniger of gevelreiniger.

 

- Ook schoonmakers voor gebouwen en kantoren zijn moeilijker te vinden. Daar vaak gaat het om contracten voor een klein aantal uur per week of in de avonduren. Met het aantrekken van de arbeidsmarkt ondervindt de sector meer concurrentie van andere sectoren in de zoektocht naar personeel.

 

Bron: Moeilijk vervulbare vacatures: landelijk overzicht van beroepen (UWV, 26 juni 2018)