Juffen, meesters en schoolbesturen vragen zich af hoe zij het passend onderwijs moeten realiseren als de aangekondigde bezuinigingen doorgaan. Vanaf augustus 2012 voert minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Marja Van Bijsterveldt een onderwijsvernieuwing in. Dit betekent dat regulier onderwijs speciaal onderwijs voor een deel op moet vangen, 'passend onderwijs' genoemd. EenVandaag spreekt onder andere onderwijsadviseur Gert van Tol over de gevolgen van de bezuinigingen.

De maatregel houdt in dat zoveel mogelijk zorgkinderen regulier onderwijs moeten gaan volgen, in plaats van speciaal onderwijs. Zo kan een kind met autisme dat tot voor kort speciaal onderwijs volgde, in 2013 in de klas van een reguliere school zitten. Dat zorgt voor vraag naar extra handen in de klas en extra voorzieningen, maar juist daarop wordt vanaf 2013 in drie jaar 300 miljoen bezuinigd.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.