Een op de vijf smartphonegebruikers doet het: naaktfoto’s sturen aan een geliefde. ‘Sexting’. Dat leidt tot heel erg veel ellende, tot zelfmoord zelfs. Met vandaag nog een triest bericht over een 15 jarige jongen uit Vlaanderen die zelfmoord pleegde nadat een naaktfoto van hem via snapchat was verspreid.

Het ongevraagd verspreiden van naaktfoto’s is in veel landen strafbaar, in het Verenigd Koninkrijk staat er zelfs twee jaar cel op. Maar dan moet je wel weten wie de dader is.

En dat is niet makkelijk te achterhalen voor de politie.

Ene Annika Simons kwam met een oplossing. ‘Sext er lekker op los’, zegt ze, maar watermerk je foto’s met de naam van degene aan wie je de foto stuurt. Met een simpele app zet je in half doorzichtige letters de naam van de ontvanger over je foto. Lekt die uit dan staat de 'lekker' er gekleurd op en gaat hij of zij hopelijk 2 jaar het gevang in.

Hier een link naar de watermerk-app, servicegericht als we zijn.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.